VAN Yukarı Bakraçlı Köyü İlköğretim Okulu'ndan Mektup

Gönül köprümüzün karşı kıyısındaki sevgili Saint-Joseph ailesi,

Büyük bir gemiydi öğretmenlik bizler için. Üniversitenin ilk yılında bindiğimiz bu gemiden 2005 yılında birer kayıkla ayrıldık. İkimiz de ayrı limanlara ulaştık. İşte o zaman ayrı düştü yolumuz. Oysa hayallerimiz vardı, küçük bir köy okulunda çalışmak, ektiğimiz fidanları birlikte büyütmek. Bir yıl sonra kararımızı verdik gönüllü olarak Van’ a gittik.

Hayallerimizin ilk adımını Van’ da 2006 Temmuz ayında sizlerin de çok iyi tanıdığı Yukarı Bakraçlı Köyü İlköğretim Okulu'nda attık. Okulumuzu temizliyor, sobamızı yakıyor, eskimiş yıpranmış yerleri ellerimizle yeniliyorduk. Biliyorduk ki eğitim sadece dört duvar arasında değildi. Hiç okula uğramamış velileri okula getirebilmek için çabalıyorduk. Sobanın üstünde çay demleyip, bir bardak çayı dostça, kardeşçe yudumluyorduk.

Yapmak istediğimiz o kadar çok şey vardı ki... ama önümüzü imkânsızlıklar tıkıyordu. Kendi çabamızla yapmaya çalıştıklarımız yetmiyordu. 2007 yılında güler yüzlü bir dost eli çaldı kapımızı. O bir Saint-Joseph ailesi ferdiydi. Kısa cümlelerle tanıdık sizleri, tekrar görüşmek dileğiyle uzandı ellerimiz. Görüşür müyüz demeye fırsat bile kalmadan Saint-Joseph ailesinden ilk destek geldi. Oysa bilmiyorlardı, iki köy öğretmeninin ve onların dağ çiçeklerinin hatırlanması bile dünyaya bedeldi.

Hayallerimizin peşinde küçük adımlarla ilerlerken, Saint-Joseph ailesinin de katılımıyla, büyük ve emin adımlarla, büyük bir aile olarak yürüyoruz. Atılan her adım o yüzleri güldürebilmek için. Öğrencilerimiz bizler için birer dağ çiçeği. Solmamalı… Çünkü onlar yarınımızın umudu, geleceğimizin anahtarı. Ufacık bir tebessümle size kahkaha atan, küçük elleriyle hep yardımınıza koşan, sımsıcak sesiyle şarkılar mırıldanan, gözlerindeki ışıkla içimizi ısıtan, bize hayatı sevdiren, hayata başka bir gözle bakmamızı sağlayan minik dağ çiçeklerimiz.

Mesafe çok uzak ama aradaki yollar Gönül Köprümüzü kurmaya engel değil. Artık bizim de kendimizi dahil hissettiğimiz bir Saint-Joseph ailesi var. Köyümüzün yakından bildiği, öğrencilerimizin tanıdığı ve çok sevdiği bu aileyle artık ortak bir yol üzerinde hayallerimizin gerçekleşmesi için kurduğumuz bir Gönül Köprümüz var.

Biz Yukarı Bakraçlı Köyü İlköğretim Okulu olarak, Saint-Joseph ailesinin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Birlikte el ele,  iyi ve kötü günde güzel yarınlara yürümeye devam etmek dileğiyle,

Saygı ve sevgilerimizle…

Arzu – Hakan MUTLU