asli_nemutlu_k

Aslı Nemutlu
24.03.1994, İstanbul -  12.01.2012, Erzurum

F o t o ğ r a f   A l b ü m ü

Aslı Nemutlu anısına öğrencilerimizi yazdığı şarkıyla ilgili haber

Aslı anısına SJ Spor Şenliği 2012'de ağaç dikimi

Aslı kayak yapmaya 3 yaşında başladı. 2004 yılında Alev Kayak takımına alınarak ilk yarış deneyimini yaşadı ve yarışmayı hobi edindi.

2005 yılında, minikler kategorisinde, Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği Yarışmaları'nda Büyük Slalom'da 2., Slalom'da 3. oldu. 2005 yılında A grubu yarışmalarında , Erciyes'te Slalom'da 2., Büyük Slalom'da 6. oldu.

2006 yılından itibaren kayak Aslı için daha önemli bir uğraş haline geldi ve profesyonel olarak yarışmaya başladı. 2006 yılında, Çocuk 1 kategorisinde Uludağ'da, İstanbul İl Birinciliği'nde Büyük Slalom'da 3, Slalom'da 4. oldu. 2006 yılında Erciyes'te yapılan A grubu yarışmalarında Büyük Slalom'da 4., Slalom'da 2. oldu. Bu yarıştan sonra Uludağ'da yapılan Türkiye Şampiyonasında Slalom'da 6., Büyük Slalom'da 4. oldu. Çocuk 1 kategorisinde Büyük Slalom'da ve Slalom'da İstanbul 1.si oldu. Uludağ'da yapılan 1.Etap yarışlarında Büyük Slalom ve Slalom'da 3. oldu. Palandöken'de yapılan 2. Etap yarışlarında Büyük Slalom'da 1. oldu. Yine Uludağ'da yapılan Türkiye Şampiyonası'na katıldıktan sonra Uluslararası Çocuk Kupası yarışmalarının iptali nedeniyle milli takıma çağrılmadı.

Daha sonra yaptığı derecelerle Milli Takıma girmeye hak kazanan Aslı, Uludağ'da yapılan Uluslararası Çocuk Kupası'nda Türkiye'yi temsil etti.

2007 yılında Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği'nde Slalom'da Türkiye 3.sü oldu.

2008 yılı OKS yılı olduğu için kayakta çok fazla başarı elde edemeyen Aslı, 2008 yılında Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği'nde, Çocuk 2 kategorisinde Slalom'da 4., Büyük Slalom'da 5. oldu. Erzurum'da yapılan 2. Etap yarışmalarında Slalom'da 4. oldu.

Alev İlköğretim Okulu'ndan mezun olup İstanbul Saint-Joseph Lisesi'ni kazanınca Fidan Hoca Race Team'le çalışmaya başladı.

2009 yılında, Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği'nde Çocuk 2 kategorisinde Büyük Slalom'da ve Slalom'da İstanbul 2.si oldu. Etap yarışmalarından sonra Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Daha sonra milli takıma çağrıldı ve Uluslararası Çocuk Kupası'nda yarıştı.

2010 yılında, Palandöken'de yapılan 1. Etap yarışlarında Gençler kategorisinde Slalom'da 4. , Büyük Slalom'da 6. oldu. Yine Palandöken'de yapılan 2. Etap yarışında Büyük Slalom'da 5. oldu. Daha sonra yine Palandöken'de yapılan Türkiye Şampiyonası'nda Slalom'da Türkiye 4. sü oldu. Bu yarışmalardan sonra tekrar milli takıma çağrıldı.

Aslı, 12 Ocak 2012 tarihinde Erzurum'un Palandöken'den sonra ikinci kayak merkezi olan Konaklı'da, Milli Takım'la birlikte Alp disiplini kayak yarışmaları için antrenman yaparken gerçekleşen bir kaza sonucu yaşamını yitirdi.

Sevgili öğrencimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dileriz.