Moodle Hakkında

Moodle Nedir?

Moodle, bir Uzaktan Öğretim Sistemi’dir. Son birkaç yılda, dünya çapında son derece popüler olmuştur. Öğretmenlere, öğrencileri için, kolay bir şekilde dinamik web siteleri oluşturma imkanı verir.

Kullanım Alanları

Uzaktan öğretimin olduğu her yer: Okullar, kurslar

Moodle SJ sisteminin sağladığı avantajlar

Moodle, üzerinde okutulan derslere ait bölümler olan bir eğitim portalıdır. Öğretmenler bu bölümlere derste anlattıkları konuları destekleyecek dosyalar, etkinlikler vb koyabilmektedir. Öğrenciler ve öğretmenler, dersle ilgili sorularını bu sayfalarda bulunan forumlarda dile getirebilmektedir.

Öğretmenler dersle ilgili önemli duyuruları (sınavlar, araç gereç vb) bu sistem aracılığıyla yapabilmektedirler.

Öğrenciler Moodle SJ üzerinde bulunan kaynaklara dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar diledikleri zaman ulaşabilmektedirler.

Tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin birer Moodle hesabı bulunmaktadır.

Özellikleri

Açık kaynaktır.