2020-2021 Öğretim Yılı

Kayıt işlemleriyle ilgili Sıkça Sorulan Sorular

Güncelleme : 09 Temmuz 2020

Bir okula kayıt yaptırdıktan sonra ikinci bir okulda yedekten sıra geldiğinde ne yapacağız?
Kayıt döneminde (Nakil dönemi dışında) okulumuzdaki uygulama şöyle :
1) Kayıt yaptırmaya yetkili bir kişi ikinci okula kayıt ücretini yatırır ve elindeki belgeleri, ödeme belgesiyle birlikte yetkiliye teslim eder. Kayıt işlemini yapar,
2) Aynı kişi veya kayıt yaptırmaya yetkili bir diğer kişi kayıt çekmek için birinci okula başvurur ve kayıt çeker.

Nakil döneminde okulumuzdaki uygulama şöyle :
2) Aynı kişi veya kayıt yaptırmaya yetkili bir diğer kişi nakil dilekçesini birinci okula verir,
3) Öğrencinin ikinci okula kaydı (Gerektiğinde iki okul aralarında haberleşerek) e-okul üzerinden transfer edilerek gerçekleştirilir.

Puan eşitliği durumunda hangi öğrenciye öncelik tanınır?
Okul yönetmeliğimizdeki madde uygulanır. (Mevzuat > SJ Lisesiyle İlgili Yönetmelikler > İstanbul Özel SJ Lisesi Kurum Yönetmeliği)

Okul ücretini kayıt alanına gitmeden yatırabilir miyiz?
Evet, kayıt hakkı kazandığınızı ve tüm belgelerinizin hazır olduğunu kendiniz kontrol ettikten sonra okul ücretini yatırabilirsiniz. Lütfen 2 kopya dekont alınız.

Okul ücretini kredi kartı ile ödeyebilir miyiz?
Evet ödeyebilirsiniz. Kartınızın internetten işlem yapma özelliği açık olmalıdır.

Kayıt çekildiğinde yatırılan peşinattan bir kesinti yapılıyor mu?
Evet. Lütfen ilgili sayfayı okuyunuz.

Almanca eğitim almış öğrenciler Fransızca öğrenmekte zorlanıyorlar mı?
Hayır, aksine Almanca, Fransızca gibi dilbilgisi yönünden karmaşık bir yapıya sahip olduğundan, bu dilde eğitim almış öğrenciler Fransızca'nın zorluğundan yakınmıyorlar.

Öğrencilerinizin yüzde kaçı Almanca eğitim yapan okullardan geliyor?
Öğrencilerimizin yaklaşık %5 kadarı Almanca eğitim veren kurumlardan geliyorlar.

Kaçıncı yedeğe kadar alıyorsunuz?

Her yılın sınav dinamikleri farklıdır. Taban puanın doğru belirlenmesi direkt etki ettiği için bu sayı net bir fikir vermeyecektir.

Kız - Erkek kontenjanları ve puanları farklı mı?
Hayır, tek puan ve tek kontenjan var.

İstanbul dışından kaç öğrenci kayıt yaptırıyor?
İstanbul dışından kayıt yaptıran öğrenci sayıları şöyle :
2016'da 11,
2017'de 17,
2018'de 24,
2019'da 18.

İstanbul dışından gelen öğrenciler için yurt hizmetiniz veya bir çözüm öneriniz var mı?
Bu konuda bir çözümümüz veya önerimiz yok.

Bir kaç farklı kişiye nasıl vekaletname çıkartmalıyız?
Tek bir vekaletnamede tüm vekillerin ismi olabilir ancak vekillerin her birinde orijinal vekaletname olmalıdır. Her bir vekilin birlikte veya tek başına hareket etmeye ve kayıt aşamasında her türlü işlemi yapmaya yetkisi olmalıdır.

İki çocuğumuz var. Nasıl vekaletname çıkartmalıyız?
Ayrı ayrı vekaletname çıkartmanız uygun olur.

SJ’de okuyan bir öğrenci, değişim programı ile 1 yıl yurt dışında okuyup sonrasında öğrenimine SJ'de devam edebiliyor mu?
Yönetmelikte yapılan son değişikliklere göre evet.

SJ diploması Galatasaray Üniversitesi'nde bir avantaj sağlıyor mu?
Evet, SJ mezunları fransızca öğretim yapan diğer okulların mezunları ile birlikte özel bir iç sınavla LYS'de daha avantajlı puanlarla GSÜ'ye girebiliyor.

Kayıtlarla ilgili diğer sorularınız için lütfen ana sayfadaki
Sıkça Sorulan Sorular (SSS) bölümünü okuyunuz.