TED

TED, paylaşmaya değer fikirleri ortaya çıkarmak üzere dünyanın önde gelen düşünürlerinin katıldığı yıllık bir konferanstır.TED” aslında geleceğimizi şekillendiren üç kapsamlı konunun -Teknoloji, Eğlence ve Tasarım- (Technology, Entertainment, Design) adlarının ilk harflerinden oluşan bir kısaltma olup bu kavramlarla ilişkisi bulunan her türlü fikri yaymayı amaçlar.

TEDx

TED “Paylaşmaya Değer Fikirler” anlayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx’i yaratmıştır. TEDx ismindeki “x” bağımsız organize edilen TED etkinlikleri anlamına gelmektedir. TEDx lisansı, konferans düzenleme ve fikir paylaşımı deneyimine sahip olmak demektir. TEDx etkinlikleri 400’ün üzerinde TED video arşivinin de gücüyle, etkinliğin kendi konuşmacıları ve performansları ile beraber yeni fikirler, ilham veren konular ve heyecan verici konuşmalarla zenginleşen bir dünyayı yaşamanızı sağlar. TEDx etkinlikleri sadece yeni fikirler, ilham ve bilgilendirmenin özgür kılındığı ortamlar değil, ilham veren video paylaşımları ile de ünlüdür. Bir TEDx etkinliği, TED konuşma videoları ve canlı konuşmalar sayesinde yeni fikirler, ilham veren tartışmalarla zenginleşen bir dünyayı yaşatır. Bu lokal etkinlikler TEDx markasını meydana getirir. TED bağımsız organize edilen bu etkinlikler için genel kılavuzluk hizmeti sağlamaktadır.

TEDxLycéeSaintJoseph

TEDxLycéeSaintJoseph, okulumuzda bu sene Defne Ada Yapıcıer ve Ece Aksüyek tarafından kurulan, Emir Olcay’ın sorumlu olduğu TEDx kulübünün ve okuldan gönüllü öğrencilerin hazırladığı, TED tarafından lisanslanmış, kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.

14 Nisan 2018 Cumartesi günü Saint Joseph Lisesi’nde, ilk etkinlik gerçekleşecektir. Saat 10.00’da başlayıp 15.30’da bitmesi planlanmaktadır.

Konuşmacılar

Dr. Akgün İlhan

Su hakkı kampanyası’nda aktivist.
Ömer Ali Gençoğlu

Saint Joseph Lisesi 10. sınıf öğrencisi.
Psk. Ceyda Demirbaşoğlu

TOÇEV’de psikolog