Lasalle Enstitüsü'nün (Frerler Cemiyeti) dünyadaki durumu

Lasalle dünyası içinde bulunduğumuz okulumuzdan, ülkemizden, kıtamızdan çok daha geniştir. 80 ülkede insanî eğitim için hizmet veren bir misyonun parçalarıdır.

Yaklaşık olarak 1.000.000 öğrenci, 1000'den fazla eğitim kurumu (anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, teknik veya endüstriyel lise, tarım okulları, öğretmen okulları, üniversiteler)

Okuma yazması olmayanlar için okullar, göçmenler için, çingeneler için, özürlüler için, fiziksel veya zihinsel öğrenme zorluğu çekenler için okullar. Spor ve sosyal faaliyet merkezleri.

1.000.000 öğrenci içinde yalnız Katolikler yok: Müslümanlar, Ortodokslar, Protestanlar, Musevîler, Budistler, Hindular, Şintoistler, Konfüçyusçular, geleneksel dinlere mensup olanlar veya hiçbir dinî inancı bulunmayanlar da var."

Kaynakça

www.lasalle.org