Frer Caporal’in gidişi

1996 senesinde Saint-Joseph İzmir Lisesi’ne gidene dek, 1968 ile 1995 yılları arasında, sırayla talebe, öğretmen ve nihayet müdür sıfatlarıyla Saint-Joseph Lisesi’nde bulunmuş Frer Pierre Caporal, geçtiğimiz 27 Kasım Çarşamba günü İzmir’den ayrıldı. Sağlık sorunları nedeniyle bir hastanede geçirdiği bir ayın ardından hem özel bakıma hem de uzun bir rehabilitasyon sürecine ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle Lübnan’da bulunan, Lasalle ailesinin Orta Doğu bölgesinin tıbbi donanımlı huzurevine yerleşmeye karar verdi.

Tüm Lise adına, okuluna verdiği sayısız hizmet ve kendisini Frer Müdür olarak tanıyan gençler ve yetişkinlere gösterdiği baki adanmışlık için, Frer Pierre’e minnetimizi ifade etmeyi kendimize borç biliyoruz. Çok Değerli Frer’i tanıyan öğrenci ve öğretmen nesilleri bilir: o, birçoğumuzun kendini eğitmen olmaya çağrılmış hissetmesinde müessir oldu. Kendisine, önünde açılan bu yeni sayfada, katılacağı yeni frerler camiasında sağlık ve huzur diler, sağlığı elverdiğinde onu zaman zaman yeniden görmeyi umuyoruz.