9uncu Sınıfa Doğrudan Geçiş Sınavı 2020

İstanbul’da bulunan Fransız Liselerinin Kurum Yönetmelikleri uyarınca Küçük Prens, Neslin Değişen Sesi, Yeni Nesil 2000 Ortaokullarını bitiren ve LGS’ye giren öğrenciler, ilgili liseler tarafından ortak yapılacak Fransızca ve Türkçe (Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı) Yeterlilik (9. Sınıfa Doğrudan Geçiş) Sınavlarında başarılı olmaları durumunda, kontenjan dahilinde, aşağıda belirtilen kriterlere göre sıralanarak bu liselerin kontenjanları dahilinde 9. sınıflarına kayıt için asil veya yedek listelerde yer alırlar.

Bu yıl sınav merkezi olarak Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi belirlenmiş olup sınava kayıt, sınav tarihleri, sınav sırasında alınacak önlemler vb. ile ilgili tüm açıklamalar ilgili okulun internet sitesinde yapılacaktır.

Sınav başvuruları 5-12 Haziran tarihleri arasında sınav merkezi olarak belirlenen okula yapılacaktır.

Sınavlar Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı yazılı, Fransızca sözlü ve yazılı olarak yapılacaktır. Uygulama, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Hazırlık sınıfı Yeterlilik sınavı ve sınıf geçme esasları doğrultusunda 24-25-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Sınavlarda başarılı sayılmak için belirtilen her iki dersten de 100 üzerinde 70 puan almak zorunludur.

Her iki sınavda da başarılı olan öğrenciler sıralanırken,

• LGS’de aldığı puan yüksek olan,
  • Fransızca Yeterlilik Sınavı’nda aldığı puan yüksek olan,
  • Türk Dili ve Edebiyatı Yeterlilik Sınavı’nda aldığı puan yüksek olan,
  • Doğum tarihine göre yaşı küçük olan

adaya öncelik verilir.

Sınav sonuçları sınav merkezi tarafından açıklanacaktır. Asil ve Yedek Liste kayıt günleri daha sonra duyurulacaktır.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında okulumuzda kontenjan bulunmamaktadır.

Saygılarımızla,