Lise sonların dikkatine...

Yazılarınızda lütfen şu noktalara dikkat ediniz

• Palmares için 1150 kelimeyi aşmayın.
  • Yazınızı Word ile hazırlayın.
  • Noktalama işaretlerinden sonra mutlaka bir boşluk bırakın. Sözcük aralarında birden fazla boşluk bırakmayın. Gereksiz yerlerde satır başı yapmayın.
  • Size yazıyı yazanın ismini paragrafın hemen altındaki satıra (boş satır bırakmadan) ve sola bitişik yazın. İsmin tamamını kesinlikle büyük harflerle yazmayın. İki yazı arasında sadece bir satır boşluk bırakın.
    • Dosya ismini okul numaranız ile isim ve soyadınızın baş harflerinden oluşturun, tamamını küçük haflerle yazın (Türkçe harf veya özel işaretler kullanmayın. 5622EÜ veya 5622-EU veya 5622_Eu değil, 5622eu ismini seçin).
    • Dosyayı asla çok sık kullandığınız, eski ve hemen bozulabilecek tekrar yazılabilir cdye kaydetmeyin.
    • Dosyayı, teslim edeceğiniz cdye kaydedin ve başka bir cdde mutlaka bir kopyasını saklayın. Kaydettikten sonra dosyanızı bilgisayara geri yükleyin ve satır sonları ile Türkçe karakterlerin doğru göründüğünden emin olun.

Not: CDler sınıf içinden seçilen temsilciye verilecektir.

• Cd için 2000 kelimeye kadar yazabilirsiniz (1100 kelimeden sonraki 900 kelimeyi yazmaya başlamadan önce 5 satır boşluk bırakıpCd içinbaşlığını koyun ve tekrar 5 satır boşluk bırakın).
  • Dosyayı Wordde hazırlarsanız hemWord Documenthem deText Onlyformatında kaydedin; OpenOfficete hazırlarsanız ".odt" formatını tercih edin.
  • Cdnin üzerine sırasıyla Okul numaranızı, Sınıfınızı, İsim ve Soyadınızı yazın.
  • Yazıcıdan çıktı alıp, aldığınız çıktının ilk sayfasının sol üst köşesine de Okul numaranızı, Sınıfınızı, İsim ve Soyadınızı yazın. Bu bilgileri kesinlikle dosyanın ilk veya son satırına eklemeyin. Yazının son sayfasını imzalayın.
  • Yüksek çözünürlüklü olmayan dijital fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Renkli fotokopiler kabûl edilmeyecektir. Çocukluk fotoğraflarının kısa kenarı 5 cm'den az olmamalıdır. Aynı şekilde dijital olarak teslim edilen fotoğrafların kısa kenarı 900 pikselden az olmamalıdır. Yüksek çözünürlüklü olmayan dijital fotoğraflar veya renkli fotokopiler kabûl edilmez.

Yıllık yazısı ve çocukluk fotoğrafı cd üzerinde belirtilmek kaydıyla aynı cd içinde teslim edilebilir.