www logo 40px

cengiz_baysal

Ankara, 28.01.1970
Okul no: 6114

Saint-Joseph Lisesi 1988 mezunu, "Musicians Institute", "Los Angeles City College" ve "Berklee College of Music" mezunu. Pek çok ödül ve burs ile dolu akedemik hayatının yanında Cengiz Baysal, çok aktif bir profesyonel çalışma hayatı sürdürmüştür.

Çalıştığı müzisyenler arasında Ron Affif, Aydın Esen, Sam Riney, Bruce Eschowits, Okay Temiz, Kerem Görsev, Önder Focan, Emin Fındıkoğlu, Tuna Ötenel, Bobby Lee Rodgers, J.B Eckl, Audio Fact Grubu, Tiger Okoshi gibi isimleri sayabiliriz.

Cengiz ayrıca Los Angeles'da geçirdiği 98-99 yıllarında Musicians Enstitute okulunda öğretim üyesi, Los Angeles City College okulunda ise Advisory Board üyesi olarak görev aldı.

Müzik hayatına Türkiye'de devam eden Cengiz Baysal, Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde Öğretim Üyesi olarak müzik eğitimine katkılarını sürdürüyor. Cengiz Baysal İstanbul çevresinde Önder Focan, Pasaporte Latino, Oğuz Büyükberber, Kerem Görsev ve Cengiz Baysal Quartet gibi sanatçı ve gruplar ile izlenebilir.

Cengiz Baysal Group, 60'lı yılların modal caz geleneğini günümüz sound'una taşıyan Cengiz Baysal'ın basit ve naif armonik yapı üzerine kurduğu ritmik kompozisyonlarını doğaçlama öğelerini ön plana alarak seslendiriyor.