2018-2019 Öğretim Yılı

Kayıt işlemleriyle ilgili Sıkça Sorulan Sorular

Güncelleme : 05 Eylül 2018

Bir okula kayıt yaptırdıktan sonra ikinci bir okulda yedekten sıra geldiğinde ne yapacağız?
Kayıt döneminde (Nakil dönemi dışında) okulumuzdaki uygulama şöyle :
1) Kayıt yaptırmaya yetkili bir kişi ikinci okula kayıt ücretini yatırır ve elindeki belgeleri, ödeme belgesiyle birlikte yetkiliye teslim eder. Kayıt işlemini yapar,
2) Kayıt yaptırmaya yetkili bir diğer kişi kayıt çekmek için birinci okula başvurur ve kayıt çeker.

Nakil döneminde okulumuzdaki uygulama şöyle :
2) Kayıt yaptırmaya yetkili bir diğer kişi nakil dilekçesini birinci okula verir,
3) Öğrencinin ikinci okula kaydı (Gerektiğinde iki okul aralarında haberleşerek) e-okul üzerinden transfer edilerek gerçekleştirilir.

Okul ücretini okula gelmeden yatırabilir miyiz?
Evet, kayıt hakkı kazandığınızı ve tüm belgelerinizin hazır olduğunu kendiniz kontrol ettikten sonra okul ücretini yatırabilirsiniz. Lütfen 2 kopya dekont alınız ve bir dekontu yanınızda getirmeyi unutmayınız. Tüm tedbirlere rağmen dekontu unutmanız halinde kayıt görevlilerimiz okulda çıktı almanıza yardım edeceklerdir.

Okul ücretini kredi kartı ile ödeyebilir miyiz?
Evet ödeyebilirsiniz.

Kayıt çekildiğinde yatırılan peşinattan bir kesinti yapılıyor mu?
Evet. Lütfen ilgili sayfayı okuyunuz.

Almanca eğitim almış öğrenciler Fransızca öğrenmekte zorlanıyorlar mı?
Hayır, aksine Almanca, Fransızca gibi dilbilgisi yönünden karmaşık bir yapıya sahip olduğundan, bu dilde eğitim almış öğrenciler Fransızca'nın zorluğundan yakınmıyorlar.

Öğrencilerinizin yüzde kaçı Almanca eğitim yapan okullardan geliyor?
Öğrencilerimizin yaklaşık %5 kadarı Almanca eğitim veren kurumlardan geliyorlar.

İstanbul dışından kaç öğrenci kayıt yaptırıyor?
2016'da 11, 2017'de 17, 2018'de 24 öğrenci İstanbul dışından kayıt yaptırdı.

Okul tanıtım günleri için kayıt yaptıran adayların kayıtları sistemde duruyor mu? Yoksa ön kayıt ve kesin kayıt sırasında ayrı bir kayıt formu mu dolduracağız?
Duruyor, sadece aday öğrencinin TC kimlik no’su, doğum tarihi ve başvuru anında belirtilen cep telefonu numarasını girmeniz yeterli olacak. Ayrı bir form doldurmanız gerekmeyecek.

Okul tanıtım günleri için kayıt yaptıran ama kesin kayıt yaptırmayan kişilerin kayıtlarını saklıyor musunuz?
Hayır, Kişisel Verileri Koruma Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince bu kayıtları siliyoruz.

En fazla kaç hatayla öğrenci alacaksınız ?
2018 yılı için en fazla 7 ilâ 9 hatayla alacağımızı tahmin ediyoruz.

İlk kayıt dönemlerinde yedek listeden kayıt yaptıran sonuncu öğrencinin ön kayıt sıralaması kaçtır?
2017 yılında 595, 2018 yılında şu an için 617.

Kız - Erkek kontenjanları ve puanları farklı mı?
Hayır, tek puan ve tek kontenjan var.

Okulunuzda IB sistemi var mı?
Hayır.

SJ diploması Galatasaray Üniversitesi'nde bir avantaj sağlıyor mu?
Evet, SJ mezunları fransızca öğretim yapan diğer okulların mezunları ile birlikte özel bir iç sınavla LYS'de daha avantajlı puanlarla GSÜ'ye girebiliyor.

Kaçıncı yedeğe kadar alıyorsunuz?
Her yılın sınav dinamikleri farklıdır. Taban puanın doğru belirlenmesi direkt etki ettiği için bu sayı net bir fikir vermeyecektir.

Kayıtlarla ilgili diğer sorularınız için lütfen ana sayfadaki
Sıkça Sorulan Sorular (SSS) bölümünü okuyunuz.