EYLÜL

2016-2017 eğitim- öğretim yılı okul rehberlik ve psikolojik danışma komisyonu toplantısı gerçekleştirildi

Öğrenci tanıma fişi, veli tanıma formu tüm sınıflarda uygulandı

Hazırlık sınıfına başlayan öğrencilerle tanıma amaçlı bireysel görüşmeler yapıldı.

Yurt dışındaki üniversitelerin ve eğitim sistemlerinin tanıtılması amacıyla başvuru yapacak öğrencilerle görüşülüp bilgilendirme yapıldı.

26-30 Eylül haftası tüm sınıflara problem tarama envanteri uygulandı.

28 Eylül 2016 Çarşamba günü 3. ders saatinde 12. sınıf öğrencilerine SciencesPo tanıtımı

30 Eylül 2016 Cuma günü 8. ders saatinde 11 Fen sınıflarına "Ecole Polytechnique Université Paris-Saclay" sunumu yapıldı.

EKİM

Problem Tarama Envanteri sınıf rehber öğretmenleriyle birlikte değerlendirildi.

6 Ekim 2016 hazırlık sınıf öğretmenleriyle ve okul yöneticileriyle sınıf değerlendirme toplantısı yapıldı.

9,10,11 ve 12. sınıf öğretmeleri ve müdür yardımlarıyla değerlendirme toplantıları yapıldı.

11-14 Ekim haftası Hazırlık sınıflarına verimli ders çalışma teknikleri uygulaması yapıldı.

12 Ekim 2016 Çarşamba günü 4. ders saatinde 12. sınıf öğrencilerine Fransa'da Üniversite Eğitimi tanıtımı. Aynı gün saat 13.00'de sunum veliler için yapıldı.

18-21 Ekim haftası Hazırlık sınıflarına Sınav Kaygısı ve Başetme yolları çalışması yapıldı.

19 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 13.00 de Hz-9-10.sınıf öğrenci velilerine Klinik Psikolog İsmet Alemdar tarafından Anne Baba Olmak konulu  konferans düzenlendi.

Hazırlık sınıfına başlayan öğrencilerle tanışma amaçlı bireysel görüşmeler yapılıp bitirildi.

24-28 Ekim Haftası Hazırlık sınıf öğretmenleriyle bireysel sınıf görüşmeleri yapıldı.

10. sınıf öğrencilerine Kendini Değerlendirme Envanteri (KDE) uygulandı.

KASIM

07 Kasım 2016 Pazartesi saat 9.40-11.05 arasında 10. Sınıf öğrencilerine Yurt Dışı Eğitim Fuarı. Saat 13.30-15.00 de çalışma veliler için tekrarlandı. Etkinlik detayına ve fotoğraflarına ulaşmak için buraya tıklayınız.

9 Kasım 2016 Çarşamba günü 11. Sınıf öğrencileri ile Koç Üniversitesine gezisi yapıldı.

30 Kasım 2016 Çarşamba günü 12. sınıf öğrencilerine Üniversite Eğitim Sistemi konulu sunum.

KDE sonuç değerlendirmeleri 10. sınıflara girilerek öğrencilerle paylaşıldı.

Üniversite eğitimine Fransa' da devam etmek isteyen 12.sınıf öğrencileri ile Fransa başvuru dosyaları açılarak bilgilendirme yapıldı.

Hazırlık sınıflarına otobiyografi uygulandı. Sonuçları sınıf öğretmenleriyle birlikte değerlendirildi.

ARALIK

KDE sonuç değerlendirmeleri 10. sınıflara girilerek öğrencilerle paylaşıldı.

AFS sınavında başarılı olan 7 öğrenciye ait işlemler gerçekleştirildi.

14 Aralık 2016 tarihinde “anne babalar için madde bağımlılığını önleme eğitimi” yapılmıştır. Konuyla ilgili bülten hazırlanarak velilere dağıtılmıştır.

20 Aralık 2016 tarihinde “Madde Bağımlılığını Önleme Öğretmen” bülteni hazırlanmıştır.

OCAK

12. sınıf öğrencilerimizden yüksek öğrenim için Fransa' ya 108 ( 7 INSA) , ABD,Kanada,İngiltere,Hollanda' ya 60 öğrenciye ait başvuru işlemleri tamamlandı.

182 öğrencimizin de (YGS) Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı başvuruları yapıldı.

Dönem boyunca 220 öğrenci 78 veli ile bireysel, eğitsel ve psikolojik görüşmeler gerçekleştirildi.

Hazırlık sınıflarında 2-6 Ocak 2017 haftası “Siber Zorbalık ve Güvenli İnternet Kullanımı” etkinliği yapılmıştır.

ŞUBAT

15 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 13.30'da 11. sınıf velileri için Fransa'da yükseköğrenim konulu konferans verildi.

17 Şubat 2017 Cuma günü 12. sınıf öğrencileri ile Galatasaray Üniversitesine tanıtım gezisi yapıldı.

13 Şubat-10 Mart 2017 tarihleri arasında GSÜ iç sınavına girecek öğrencilerin başvuru işlemlerinin tamamlandı.

MART

6- 7 Mart 2017 Hazırlık sınıfı öğrencilerine okulumuz Tiyatro Salonunda Nöropsikolog Alkım Seven  "Öğrenmeyi Öğrenmek" Konferansı düzenlendi.

30 Mart 2017 tarihinde hazırlık sınıfı öğrencilerine dijital oyun bağımlılığı ölçeği uygulandı.

NİSAN

3 Nisan 2017 Pazartesi günü 9. sınıf öğrencilerine Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Sn Leyla Keser'in konuşmacı olacağı Bilişim Suçları konulu konferansı düzenlendi.

5 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 13.00'de veliler için Sn. Sait Gürsoy'un konuşmacı olacağı “Üniversite Sınav Sistemi” konulu konferans organize edildi.

6 Nisan 2017 tarihinde 9. Sınıf öğrencilerine dijital oyun bağımlılığı ölçeği uygulandı.

12 Nisan 2017 Çarşamba günü 10. sınıf öğrencilerine Prof. Dr Halil İbrahim BEKLER'in katılacağı Kariyer Planlama konulu konferans yapıldı.

25 Nisan 2017 Salı günü 11. sınıf öğrencileri ile Bilgi Üniversitesi’ne gezi gerçekleştirildi.

MAYIS

10 Mayıs 2017 Çarşamba günü "Kariyer"Basmakları" etkinliği düzenlendi. 15 Seçkin üniversitenin katıldığı etkinliğe 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri üniversite standlarını gezerek üniversiteler ve ilgilendikleri bölümler hakkında bilgi aldılar. Katılımcı üniversiteler; Galatasaray Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Bilim Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Mef Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Işık Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi.

Fransa Üniversitelerinden kabul alan 12. sınıf öğrencilerinin Campus France formları tamamlanmıştır.

26-27 Mayıs 2017 tarihinde Uzm. Psikolojik Danışman Refika Yazgaç tarafından verilen Krize Müdahale&Psikolojik İlk Yardım eğitimi Saint Michel'den gelen eğitimcilerle birlikte okulumuzda alınmıştır.