SJ'de Eğitimde Teknoloji

Güncelleme : 27 Haziran 2019

ipadle-egitim

iPad'le öğretim

İstanbul Saint-Joseph’te 2013-2014 öğretim yılında derslerde öğretmenler tarafından iPad kullanılmış ve bu süreçte okul bünyesinde öğrencilerin yararlanacağı kitaplar (iBooks), zenginleştirilmiş ders içerikleri (iTunes U) hazırlanmış ve öğretmen formasyonları gerçekleştirilmiştir.

iPad'le öğrenim

2014-2015 öğretim yılında Hazırlık sınıflarında birebir iPad uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulamada, her öğrencinin ve her öğretmenin bir iPad'i vardır.

Birebir iPad uygulaması, diğer seviyelerde (L1, L2, L3 ve L4) kademe kademe devreye alınmıştır.

2018-2019 öğretim yılından itibaren tüm sınıflarda birebir iPad kullanılmaktadır.

Apple Avrupa İçerik Sorumlusu gözetiminde hazırlanan kitaplar ve içerikler iTunes U platformundan SJ öğrencilerine ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır.

ipadle-egitim
ozellikler

Hangi özellikte bir iPad?

2018-2019 öğretim yılında kaydolan öğrencilerin kullanacakları cihaz

iPad (6. Nesil) Wi-Fi + Cellular1 128 GB

1 5GB limitli sim kartlar SJ  tarafından verilecek ve aylık ücret SJ tarafından ödenecektir.

2019-2020 öğretim yılında kaydolan öğrencilerin kullanacakları cihaz

iPad (9.7") Wi-Fi + Cellular1 128 GB
veya
iPad Air (3. nesil, 10.5") Wi-Fi + Cellular 256 GB

Neden Cellular?

Öğrencilerimize, faturası okul tarafından ödenen aylık 5GB limitli SIM kartı şu amaçlarla veriyoruz:

1. Kablosuz internette yaşanabilecek olası sorunların ders akışını engellemesinin önüne geçmek,
  2. Öğrencilerin ders konularını okul dışında izleyebilmelerini ve ödevlerini yapabilmelerini sağlamak,
  3. Öğrencilerin okula geliş gidişlerinde yolda geçen vakitlerini değerlendirmelerine katkıda bulunmak.

Neden yeni iPad?

Okulda kurguladığımız bilişim teknolojileri altyapısıyla,  kablosuz internet standardıyla (802.11ac) ve bağlantılı diğer sistemlere uyum sağlayacak olan ve hali hazırda satışta bulunan en güncel modeli öneriyoruz.

Öğrencinin öğrenim hayatı boyunca mümkün olduğunca az cihaz değiştirmesini sağlamaya çalışıyoruz.

Neden minimum 128 GB?

Geçtiğimiz yıllardaki tecrübelerimiz bize düşük depolama kapasitelerinin (16 GB, 32 GB, 64 GB) yeterli olmadığını gösterdi.

img01

Cihaz nasıl temin edilecek?

Öğrenci, belirtilen özelliklerde bir iPad’i varsa kullanabilir. Veli, belirtilen özelliklere sahip bir iPad’i anlaşmalı firmanın web sitesi üzerinden (özel indirimiyle) veya bir diğer firmadan satın alır. Cihaz anlaşmalı site üzerinden alınmamışsa seri numarası veli tarafından kayıt ekranındaki form aracılığıyla iPad seri no kutucuğuna yazılarak okula ulaştırılır. Özel indirimden faydalanmak isteyen veliler buraya tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilir.

Apple Kimliği

Okulumuz, eğitimle ilgili amaçlar doğrultusunda kullanılmak üzere öğretmenler ve öğrenciler için Yönetilen Apple Kimlikleri oluşturacaktır. Öğrencilerin okulda kaldıkları süre içinde kullanacakları bu kimliklerin sahibi kurumumuzdur.

Buna ek olarak This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. uzantılı Apple ID'ler oluşturulacaktır. Okulun ilk gününde BT ekibi tüm öğrencilere bu konuyla ilgili destek sunmaktadır.

apple-id
ayarlar

Cihaz nasıl ayarlanacak?

Öğrenci, iPad’ini önceden kurar. Okula gelmeden önce cihazını en son iOS sürümüne yükler ve tüm uygulamalarını günceller.

Öğrenci, duyurulan günde iPad'iyle okula gelir ve BT ekibinin desteğiyle iPad'ini okul sistemine entegre eder.

Kullanılacak aksesuar

Öğrenci sevdiği, dayanıklı ve sorunsuz biçimde takılıp çıkarılan bir kılıf seçmelidir.

Kulaklık ise sağlam, mikrofonlu ve kablolu olmalı; kaliteli ses vermelidir. Dil derslerini işlerken kullanılan zenginleştirilmiş ders içeriklerinin ve öğrencilerin hazırlayacakları projelerdeki ses kalitesinin önemli bir bileşen olduğu dikkate alınmalıdır.

Aşağıdaki aksesuarlar zorunlu değildir ancak önerilmektedir:

1. Apple Pencil

2. Klavyeli kılıf