SJ'de Eğitimde Teknoloji

Güncelleme : 24 Şubat 2017

ipadle-egitim

iPad'le öğretim

İstanbul Saint-Joseph’te 2013-2014 öğretim yılında derslerde öğretmenler tarafından iPad kullanılmış ve bu süreçte okul bünyesinde öğrencilerin yararlanacağı kitaplar (iBooks) ve zenginleştirilmiş ders içerikleri (iTunes U)  hazırlanmıştır.

2017-2018

2014-2015 öğretim yılında Hazırlık sınıflarında birebir iPad uygulamasına geçilmiştir.

2017-2018 öğretim yılında Hazırlık sınıflarında, 9., 10. ve 11. sınıflarda birebir iPad uygulaması devam edecektir.

Apple Avrupa İçerik Sorumlusu gözetiminde hazırlanan kitaplar ve içerikler  iTunes U platformundan SJ öğrencilerine ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır.

ipadle-egitim
ozellikler

Hangi özellikte bir iPad?

2016-2017 öğretim yılı için :
iPad Air 2 Wi-Fi + cellular 64 GB (5GB limitli sim kartlar SJ  tarafından verilecek ve aylık ücret SJ tarafından ödenecektir.)

Neden Cellular?

Öğrencilerimize, faturası okul tarafından ödenen aylık 5GB limitli SIM kart veriyoruz. Bunun başlıca nedenleri şunlardır:

1. Kablosuz internette yaşanabilecek olası sorunların ders akışını engellemesinin önüne geçmek,
  2. Öğrencilerin ders konularını okul dışında izleyebilmelerini ve ödevlerini yapabilmelerini sağlamak,
  3. Öğrencilerin okula geliş gidişlerinde yolda geçen vakitlerini değerlendirmelerine katkıda bulunmak.

Neden iPad Air 2?

iPad Air 2 öncesi cihazlar okulda kurguladığımız kablosuz internet politikamızla (802.11ac) uyumlu değil.

Neden minimum 64 GB?

Geçtiğimiz yıllardaki tecrübelerimiz bize düşük depolama kapasitesinin (16 veya 32 GB) yeterli olmadığını gösterdi.

img01

Cihaz nasıl temin edilecek?

Öğrenci, belirtilen özelliklerde bir iPad’i varsa kullanabilir. Velî, belirtilen özelliklere sahip bir iPad’i anlaşmalı site üzerinden (özel indirimiyle) veya bir diğer firmadan satın alır. Cihaz anlaşmalı site üzerinden alınmamışsa seri numarası velî tarafından kayıt ekranındaki form aracılığıyla iPad seri no kutucuğuna yazılarak okula ulaştırılır.

Apple ID nasıl alınacak?

Apple firmasının bu konuyu netleştirmesini bekliyoruz.

apple-id
ayarlar

Cihaz nasıl ayarlanacak?

Öğrenci iPad’ini kurar. Okula gelmeden önce tüm sistem güncellemelerini yapar, tüm uygulamaların son sürümlerini yükler. Duyurulan günde iPad’iyle okula gelir. Açıklanan yöntemi izleyerek iPad’ini okul sistemine entegre eder.

Kullanılacak aksesuar

Öğrenci sevdiği, dayanıklı ve sorunsuz biçimde takılıp çıkarılan bir kılıf seçmelidir.

Kulaklık ise sağlam, mikrofonlu ve yeteri kadar uzun kablolu olmalı ve kaliteli ses vermelidir. Dil derslerini işlerken kullanılan zenginleştirilmiş ders içeriklerinin ve öğrencilerin hazırlayacakları projelerdeki ses kalitesinin önemli bir bileşen olduğu dikkate alınmalıdır.

aksesuar