SJ'de Eğitimde Teknoloji

Güncelleme : 23 Mayıs 2017

ipadle-egitim

iPad'le öğretim

İstanbul Saint-Joseph’te 2013-2014 öğretim yılında derslerde öğretmenler tarafından iPad kullanılmış ve bu süreçte okul bünyesinde öğrencilerin yararlanacağı kitaplar (iBooks) ve zenginleştirilmiş ders içerikleri (iTunes U)  hazırlanmıştır.

iPad'le öğrenim

2014-2015 öğretim yılında Hazırlık sınıflarında birebir iPad uygulamasına geçilmiştir.

2017-2018 öğretim yılında Hazırlık sınıflarında, 9., 10. ve 11. sınıflarda birebir iPad uygulaması devam edecektir.

Apple Avrupa İçerik Sorumlusu gözetiminde hazırlanan kitaplar ve içerikler  iTunes U platformundan SJ öğrencilerine ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır.

ipadle-egitim
ozellikler

Hangi özellikte bir iPad?

2017-2018 öğretim yılı için :
Yeni iPad Wi-Fi + cellular 128 GB (5GB limitli sim kartlar SJ  tarafından verilecek ve aylık ücret SJ tarafından ödenecektir.)

Neden Cellular?

Öğrencilerimize, faturası okul tarafından ödenen aylık 5GB limitli SIM kart veriyoruz. Bunun başlıca nedenleri şunlardır:

1. Kablosuz internette yaşanabilecek olası sorunların ders akışını engellemesinin önüne geçmek,
  2. Öğrencilerin ders konularını okul dışında izleyebilmelerini ve ödevlerini yapabilmelerini sağlamak,
  3. Öğrencilerin okula geliş gidişlerinde yolda geçen vakitlerini değerlendirmelerine katkıda bulunmak.

Neden yeni iPad?

Okulda kurguladığımız kablosuz internet politikamızla (802.11ac) uyumlu olan giriş seviyesi cihaz iPad Air 2 Apple tarafından satıştan kaldırıldığı ("End Of Life") için uyumlu olan bir sonraki modeli öneriyoruz.

Neden minimum 128 GB?

Geçtiğimiz yıllardaki tecrübelerimiz bize düşük depolama kapasitelerinin (16 GB, 32 GB) yeterli olmadığını gösterdi. Yeni iPad'de ise 32 GB'tan sonraki bellek miktarı 128 GB.

img01

Cihaz nasıl temin edilecek?

Öğrenci, belirtilen özelliklerde bir iPad’i varsa kullanabilir. Velî, belirtilen özelliklere sahip bir iPad’i anlaşmalı firmanın web sitesi üzerinden (özel indirimiyle) veya bir diğer firmadan satın alır. Cihaz anlaşmalı site üzerinden alınmamışsa seri numarası velî tarafından kayıt ekranındaki form aracılığıyla iPad seri no kutucuğuna yazılarak okula ulaştırılır.

Apple Kimliği

Okulumuz, eğitimle ilgili amaçlar doğrultusunda kullanılmak üzere öğretmenler ve öğrenciler için Yönetilen Apple Kimlikleri oluşturacaktır. Öğrencilerin okulda kaldıkları süre içinde kullanacakları bu kimliklerin sahibi kurumumuzdur.

apple-id
ayarlar

Cihaz nasıl ayarlanacak?

Öğrenci iPad’ini kurar. Okula gelmeden önce tüm sistem güncellemelerini yapar, tüm uygulamaların son sürümlerini yükler. Duyurulan günde iPad’iyle okula gelir. Açıklanan yöntemi izleyerek iPad’ini okul sistemine entegre eder.

Kullanılacak aksesuar

Öğrenci sevdiği, dayanıklı ve sorunsuz biçimde takılıp çıkarılan bir kılıf seçmelidir.

Kulaklık ise sağlam, mikrofonlu ve kablolu olmalı; kaliteli ses vermelidir. Dil derslerini işlerken kullanılan zenginleştirilmiş ders içeriklerinin ve öğrencilerin hazırlayacakları projelerdeki ses kalitesinin önemli bir bileşen olduğu dikkate alınmalıdır.

aksesuar