photojoseph afis 2020
PHOTOJOSEPH 2020

Fransız Liseleri Arası Fotoğraf Yarışması

Bu sene üçüncüsü düzenlenen PhotoJoseph fotoğraf yarışmasının konusu “Başka bir Dünya Mümkün”. Yarışma bu sene Frankofon Liselerin öğrencilerinin yanı sıra “Yarışma Dışı*” kategorisi ile liselerin tüm çalışanlarına da açılıyor.

Başvurularınız sanat dünyasının profesyonellerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecektir.  Seçilecek olan fotoğraflar, 19 Mart - 3 Nisan 2020 tarihleri arasında yarışma kapsamında İstanbul Özel Saint-Joseph Lisesi’nde gerçekleşecek sergide yer almaya hak kazanacaktır. Yarışmanın kazananları ise 19 Mart 2020 Perşembe günü serginin açılışında düzenlenecek ödül töreninde açıklanacaktır.

Başvuru için en az 5 MB boyutunda yüksek çözünürlüklü (300 dpi) fotoğrafınızı jpeg veya tiff formatında, doldurduğunuz ve imzaladığınız başvuru formu ile birlikte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine 14 Şubat 2019 tarihinden önce göndermeniz yeterli.

Katılım koşullarını okumak için tıklayınız.

Başvuru formunu indirmek için tıklayınız.

*Yarışma Dışı: Bu kategorinin başvuruları aynı profesyonel jüri tarafından değerlendirilecektir. Jürinin seçtiği fotoğraflar sergiye dahil olacak fakat ödüller için yarışmayacaklardır.

JÜRİ ÜYELERİ HAKKINDA

Merve Akar Akgün

Merve Akar Akgün (1984, İstanbul) İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra Paris Descartes – Paris V Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede Çağdaş Sanat Sosyolojisi üzerine master yaptı. Fransa’da, Cahiers du Cinéma, l’Officiel, Interview, Doolitle, Jalouse gibi birçok yayınlarda editör olarak çalıştı. 2015 yılından bu yana bünyesinde 5 yayın barındıran Unlimited Publications’un Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenmektedir.
Maude Maris

Maude Maris (1980, Caen) Paris’te yaşayan ve çalışan ressamdır. Caen Güzel Sanatlar Okulundan mezun olduktan sonra Düsseldorf’ta Kunstakademie’nin Sanat/Mimarlık Bölümünde post-diplomasını tamamlamıştır. İstanbul ve Londra’da Piartworks tarafından temsil edilmektedir. Mauris’in tablolarının içeriğinin üretimi günlük nesneleri kalıpladığı ve sahnelediği bir süreçten meydana gelir. Birbirini takip eden bu işlemler sayesinde tablolarına heykelsel bir boyut kazandırır. Muğlak bir kimliğe sahip olan bu nesnelerle karşı karşıya kalan izleyici ise parlak bir alanın perspektif yanılsaması ile nesnelerin ölçeğini tanımlama zorluğu arasında kalır ve gördüğü form ve şeylere kendi fikirlerini yansıtır.
Aslı Seven

Aslı Seven, İstanbul ve Paris arasında yaşayan bağımsız bir küratör ve yazardır. Araştırmalarında ve projelerinde saha çalışması ve kolektif üretim süreçlerini vurgulayarak epistemik ve altyapısal şiddet biçimlerinin yapılı çevre içinde şekil kazanma süreçlerine odaklanmaktadır.
2019’da Fransa’da ENSA Bourges ve EESI Poitiers-Angouleme’den doktora düzeyinde sanatsal araştırma diploması almıştır. 2015’ten bu yana İstanbul’da Arter, Pi Artworks, Galerist ve Bilsart’ta, Fransa’da ise Grönobl’deki CNAC - Le Magasin ve Bourges’daki La Box sanat galerisinde solo ve grup sergilerinin küratörlüğünü üstlendi. 2016’da Saha derneğinin desteğiyle Manila, Filipinler’de düzenlenen ICI Curatorial Intensive’e katılan Aslı Seven, AICA Türkiye üyesidir.
Sergen Şehitoğlu

Sergen Şehitoğlu (1980, İstanbul), Saint-Joseph Lisesi’nin ardından Y.T.Ü’de  Mühendislik okudu. Eğitimini Marmara Üniversitesi Fotoğraf Yüksek Lisansıyla sürdüren Şehitoğlu, 2010’da İ.F.M Leica Galeri’de açtığı ilk kişisel sergisinden sonra, eserleri İstanbul, Berlin, Brüksel, Amsterdam, Londra, İzmir, Ankara, Bursa, Basel, Paris ve Viyana’da çeşitli galeri ve fuarlarda sergilendi. 2013 yılında 0 dB, 2016 yılında ise Kill Memories adlı fotoğraf kitaplarını yayınlayan Şehitoğlu, bir fotoğraf inisiyatifi olan GFİ’nin kurucu üyelerinden olup; hâlen İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır. Sergen Şehitoğlu, Sanatorium tarafından temsil edilmektedir.