photojoseph 1920 1080

PHOTOJOSEPH

Fransız Liseleri Arası Fotoğraf Yarışması

Öğrencilerimiz Hilal Turan ve Arda Yener’in inisiyatifiyle bu sene birincisini düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasına katılımlarınızı bekliyoruz.

Başvurularınız sanat dünyasının profesyonellerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecektir. Seçilecek olan fotoğraflar, 16 Ocak 2018 – 2 Mart tarihleri arasında yarışma kapsamında İstanbul Özel Saint-Joseph Lisesi’nde gerçekleşecek sergide yer almaya hak kazanacaktır.

Başvuru için en az 5 MB boyutundaki fotoğrafınızı jpeg ve ya tiff formatında, doldurduğunuz ve imzaladığınız başvuru formu ile birlikte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine 15 Aralık 2017 tarihinden önce göndermeniz yeterli.

Katılım koşullarını okumak için tıklayınız.

Başvuru formunu indirmek için tıklayınız.

JÜRİ ÜYELERİ HAKKINDA

Eda Berkmen

Eda Berkmen Koç Lisesi'nden mezun olduktan sonra, 2007 yılında Yale Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünü bitirdi. Londra'da Paradise Row Gallery, İstanbul'da Proje4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi ve Galerist gibi farklı kurumlarda çalıştı. 2016 yılında Central Saint Martins'de Kültür, Eleştiri ve Küratörlük Master'ını tamamladı. 2017 itibariyle Arter'de küratör olarak görev yapmaktadır.
Ata Kam

Ata Kam analog fotoğraf ve deneysel baskı teknikleri ile çalışan bir sanatçıdır. Kam, Yıldız Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümünden mezun olduktan sonra International Center of Photography, New York, ABD’de eğitimini sürdürmüş ve Parsons The New School for Design New York’da Fotoğraf bölümünü bitirmiştir. Birçok bienal ve sanat alanlarında kişisel ve karma sergilere katılan Kam, İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.
Seren Kohen

1983 İstanbul doğumlu Seren Kohen New York Üniversitesi’nin sanat okulu TISCH’in (TISCH School of the Arts) fotoğraf bölümünden mezun oldu. İstanbul’a döndüğünde bir kaç sene sinema yapımcılığı sektöründe çalıştıktan sonra 2012’de Mamut’un ilk adımlarını attı ve 2013’te projenin ilk senesini gerçekleştirdi. 2013’ten beri Mamut Art Project’in direktörlüğünü yapmaya devam etmekte.
Sevim Sancaktar

Sevim Sancaktar, Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra Sabancı Üniversitesi’nde Görsel Sanatlar alanında master programını tamamladı. Türkiye, Güney Kore, İtalya, Portekiz ve Fransa’da birçok kişisel ve karma sergide yer alan sanatçı, REC Collective ve x Karşılaşmalar x sanatçı kolektiflerinin kurucularındandır. Görsel sanatlar alanında üretiminin yanı sıra küratöryel projelerde de yer alan sanatçı aynı zamanda Lamarts Sergi Prodüksiyon Atölyesi ve x Karşılamalar x projelerinde sergi tasarımcısı olarak çalışıyor.
Ali Emir Tapan

Ali Emir Tapan İstanbul’da yaşayan mültidisipliner bir sanatçıdır. 2007 yılında Connecticut Üniversite’sinde Entelektüel Tarih ve Fotoğraf eğitimini tamamladıktan sonra 2008 yılında Dirimart’da ilk kişisel sergisi ‘Discreet Intimacy’i açtı. 2010 yılında Central Saint Martins’de Sanat ve Tasarım masterını tamamladı. Aralarında Mas Museum (Antwrep) ; Vienna Art Space (Viyana) , Cer Modern (Ankara), Copelouzos Family Art Müzesi (Atina),Galerist (İstanbul), Dutton Galeri (New York) olduğu çok sayıda kurum ve sanat mekânında kişisel ve grup sergilerinde yer alan Tapan, 2017 kışında The Pill’de gerçekleştireceği kişisel sergisi için çalışmalarını sürdürüyor.
Merve Ünsal

İşlerinde metin ve fotoğraf mecralarını biçimlerinin ötesinde kullanmaya çalışan Merve Ünsal, lisans eğitimini Princeton Üniversitesi’nde Sanat Tarihi ve Görsel Sanatlar, yüksek lisans eğitimini Parsons The New School for Design’da fotoğraf alanında tamamladı. Online yayıncılık inisiyatifi m-est.org’un kurucu editörü olan sanatçı, Delfina Vakfı (Londra), PRAKSIS (Oslo), Banff Centre (Banff), Homework Space (Beyrut) vb. araştırma ve misafirlik programlarına katıldı. Berlin, Beyrut, Boston, Delhi, Kahire, Londra ve New York’ta pek çok sergiye katılan Ünsal, İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.