Yekta TOSUN 1972
Nallıhan, 20.02.1953 - İstanbul, 12.02.2001

Ankara DTCF, Fransızca
Fransızca öğretmeni 1983-1984

Edebiyat sınıfının bitirimi, Dündar Kılıç'ın hayranı ve okuldaki şubesi. Kara gözlük, kırmızı kuşak, bol paça çizgili pantolon, yumurta topuk, sivri burun rugan ayakkabılar, omuzundaki ceketi, elinden düşürmediği tesbihi alameti fârikasıdır. Sert adımlı afili bir yürüyüşü vardır. Konuşmasına "Ne varr anam"'la başlar ve "O kadarr"'la bitirir. Anadolulu değil İstanbullu, Modalı değil Bahariyeli, sosyete züppesi değil delikanlısıdır. Tophaneli değildir ama icabında bütün tophanelileri toplayıp getirir. Kafası bozulduğunda sıkı racon keser.

Kendisine ilişmeyenler için mükemmel bir arkadaştır. Özel hayatında önemli işleri olduğundan okula uğramaya pek vakti olmayan arkadaşımız çok sevdiği Agop'u görmek için sınıfa geldiğinde attığı naralarla burayı meyhane havasına sokar. Büyük bir edebiyat hayranı olan arkadaşımız bol bol roman okur. Hayranı olduğu Dostoyevski kendisine geniş bir hayal gücü kazandırmıştır.

Normal bir insanın seksen yaşına kadar yapabileceklerini bu yaşında tamamlamış olduğunu söyleyen arkadaşımıza büyük indirimlerle inanılmalıdır. İlerdeki mesleği hakkında şimdiden pek bir şey düşünmeyen Yekta bize göre Amerika'ya giderse Şikago'da yükselebilir.

"Palmares 1972"