2017-2018 Öğretim Yılı

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri duyurusu 2017

Güncelleme : 13 Temmuz 2017

Yerleştirmeye esas nakil yani Hazırlık sınıfına kayıt işlemleriyle ilgili olası karışıklıkları azaltmak için bir bilgi notu yayınlamayı gerekli gördük.

Okulumuza nakil yani Hazırlık sınıfına kayıt işlemi gerçekleştiğinde yeni kaydolan öğrenciye geçici bir lise okul numarası verilir. Eski okul (ortaokul) numarası ile giriş yapamadığınız anda lütfen acilen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine e-posta atarak geçici lise okul numaranızı öğreniniz.

Resmî okula nakil :

1) Resmî okula nakil yaptırmak isteyen velî aşağıdaki adrese giderek tercih işlemini internet üzerinden kendisi yapacak, mezun olduğu ortaokula veya bir başka örgün ortaokula giderek bu talebini onaylatacak ve bir belge alacaktır. (İşlem iptal etmek istenirse yine işlemin onaylatıldığı okula gidilmelidir.)

https://e-okul.meb.gov.tr/ (2016-2017 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e­Kılavuzunun 1.3.ğ maddesine göre "Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir örgün ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir." ve 1.3.h maddesine göre "Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır.")

2) Nakil başvurusu yapılırken geçici lise okul numarası dışındaki tüm sorular mezun olunan ortaöğretim kurumuna yöneltilmelidir.

3) Nakil talepleri 21 Ağustos tarihinden itibaren 3 hafta boyunca MEB tarafından değerlendirilecektir.

4) Nakil başvurusu sadece başvuru yapılan hafta süresince geçerlidir. Nakil gerçekleşmezse ve nakil başvuruları devam ediyorsa bir sonraki hafta yeniden başvuru yapmak gerekir.

Bir kısım TEOG puanı ile kayıt alan özel okula nakil :

1) Olası açık kontenjanlar için yeni taban puan duyurularak ön kayıt açılacaktır. Okulumuzda ön kayıt işlemleri önceki dönemlerde olduğu gibi internet üzerinden gerçekleştirilecektir.

2) Öncelikle nakil gidilmek istenen özel okula kesin kayıt yaptırılmış olmalıdır.

3) Velî öğrencinin o anda kayıtlı olduğu okula dilekçe verecek ve nakil başvurusu bu okul idaresi tarafından e-okul sisteminin ilgili modülünden yapılacaktır.

4) Nakil gidilmek istenen okul, e-okul sisteminden başvuruyu onaylamalıdır. Nakil onaylandığında öğrencinin o anda kayıtlı olduğu okuldaki kaydı silinmiş olur.

YEP ile kayıt alan özel okula nakil :

1) YEP ile kayıt alan bir özel okula nakillerde velî öğrencinin o anda kayıtlı olduğu okula dilekçe verecek ve nakil başvurusu bu okul idaresi tarafından e-okul sisteminin ilgili modülünden yapılacaktır.

2) 21 Ağustos tarihinden itibaren 3 hafta boyunca her cuma günü, yaklaşık olarak saat 12.00 - 17.00 arası nakil talepleri başvurulan okul idaresi tarafından değerlendirilecek, kabul veya ret işlemi gerçekleştirilecektir.

3) Nakil başvurusu sadece başvuru yapılan hafta süresince geçerlidir. Nakil gerçekleşmezse ve nakil başvuruları devam ediyorsa bir sonraki hafta yeniden başvuru yapmak gerekir. (MEB herhangi bir geribildirimde bulunmamaktadır. Başvuru sonucu, velî tarafından e-okul üzerinden takip edilmelidir.)

* Bir başka okula nakil işleminiz gerçekleştiğinde, sıra bekleyen velîleri mağdur etmemek için lütfen o anda kayıtlı olduğunuz okula anında haber vermeyi ve kaydınızı vakit kaybetmeden çekmeyi ihmal etmeyiniz.