Rehberlik Servisi Çalışmaları 2021-2022

EYLÜL

Öğrenci tanıma fişi, veli tanıma formu tüm sınıflarda uygulandı.

Hazırlık sınıfına başlayan öğrencilerle tanıma amaçlı bireysel görüşmeler yapılmaya başlandı.

Hazırlık sınıflarında akademik, sosyal ve duygusal desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerin velileriyle görüşmelere başlandı.

Tüm seviyelerde ihtiyaç duyan öğrencilerle görüşmeler yapıldı.

11 Eylül 2021 Cumartesi öğretmenlere günü iki ayrı oturum yapılarak Alper Şahin ‘Psikolojik Dayanıklılık ve Bu Konuda Alınacak Tedbirler’ başlıklı bir sunum yapmıştır.

12. sınıf öğrencileri ile üniversite planlamalarına yönelik bireysel görüşmeler yapılmaya başlandı.

Yurt dışındaki üniversitelerin ve eğitim sistemlerinin tanıtılması amacıyla başvuru yapacak öğrencilerle görüşülüp bilgilendirme yapıldı.

Öğrenci, öğretmen ve velilerimize MEB’in talep ettiği RİBA formları uygulanmış sonuçları RAM’a gönderilmiştir.

21 Eylül Salı günü: 10. sınıf velilerine “Rehberlik Servisi Çalışmaları” tanıtıldı.

23 Eylül Perşembe günü: 12. sınıf velilerine “Rehberlik Servisi Çalışmaları” tanıtıldı.

29 Eylül Çarşamba günü: 11. sınıf velilerine “Rehberlik Servisi Çalışmaları” tanıtıldı.

9. Sınıf öğrencilerine tanıma amaçlı bireysel görüşmelere başlanmıştır.

EKİM

Hazırlık sınıfına başlayan öğrencilerle tanıma amaçlı bireysel görüşmeler yapılmaya devam edildi.

Hazırlık sınıflarında akademik, sosyal ve duygusal desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerin velileriyle görüşmeye devam edildi.

12. sınıf öğrencileri ile üniversite planlamalarına yönelik bireysel görüşmeler yapılmaya devam edildi.

Yurt dışındaki üniversitelerin ve eğitim sistemlerinin tanıtılması amacıyla başvuru yapacak öğrencilerle görüşülüp bilgilendirme yapılmaya devam edildi.

12 Ekim Salı 4. Ders saati 11. Sınıf öğrencilerine YKS sistemi sunumu yapıldı.

13 Ekim Çarşamba 4. Ders saati 10. Sınıf öğrencilerine Campus France tanıtımı yapıldı.

13 Ekim Çarşamba saat 14.00-15.30 10. Sınıf velileri için Campus France tanıtımı yapıldı.

11-14 Ekim tarihleri arasında 12 A-B-C sınıflarının Campus France Dosya açılışları yapıldı.

18 Ekim Pazartesi 4. Ders saati 12 Fen Sınıflarına INSA sunumu yapıldı.

19 Ekim Salı 4. Ders saati 11. Sınıf öğrencileri için İngilizce Eğitim yapılan ülkelerde Eğitim sunumu yapıldı.

19 Ekim Salı 4. Ders saati 11. sınıf öğrencilerine İngiltere-ABD üniversite tanıtımı yapıldı.

19 Ekim Salı 7. ve 8. Ders saatlerinde 11. Sınıf velileri için İngilizce Eğitim yapılan ülkelerde Eğitim

sunumu (ABD-İngiltere-Kanada-Hollanda) yapıldı.

20 Ekim Çarşamba 4. Ders saatinde 10. Sınıf Öğrencileri için Yurt Dışı Üniversite Eğitimi sunumu yapıldı.

20 Ekim Çarşamba 14.00-15.30 saatlerinde 10. Sınıf Velileri için Yurt Dışı Üniversiteler Sunumu yapıldı.

4-8 Ekim tarihleri arasında Müdür Yardımcısı ile birlikte tüm Hazırlık Sınıfları sınıf öğretmenleri ile görüşülerek öğrencilerin okula uyum ve bireysel süreçleri değerlendirildi, yapılacak çalışmalara karar verildi.

Tüm Hazırlık Sınıflarında ‘Verimli Ders Çalışma’ konulu seminerler yapıldı.

26 Ekim Salı 4. Ders saati 11. Sınıf öğrencileri için İngilizce Eğitim yapılan ülkelerde Üniversite eğitimi Sunumu (ABD-Kanada) yapıldı.

25-27 Ekim tarihleri arasında 12. sınıfların Fransız üniversitelerine başvurularıyla ilgili çalışmalar tamamlandı.

KASIM

Tüm seviyelerde ihtiyaç duyan öğrencilerle görüşmeler yapıldı.

Alan seçimine yönelik 10. Sınıf öğrencilerine “Kendini Değerlendirme Envanteri” uygulandı.

ARALIK

Tüm seviyelerde ihtiyaç duyan öğrencilerle görüşmeler yapıldı.

Sınıf konseylerine katılarak akademik ve davranış sorunları yaşayan ve mektup gönderilmesine karar verilen öğrenciler, diğer öğretmenleriyle birlikte tespit edildi. Bu öğrencilerin aileleriyle mektuplar gitmeden, sınıf öğretmenleriyle birlikte görüşüldü; ailelere bilgi verildi ve öneriler paylaşıldı.

10. sınıf öğrencileri ile Kendini Değerlendirme Envanteri (KDE) sonuçlarını değerlendirmek, alan seçimlerinde yardımcı olmak adına görüşmelere başlandı.

8 Aralık 2021 Perşembe günü 10. Sınıflara yönelik ‘Bizden size meslekler tanıtımı’ yapıldı.

Fransa’da yükseköğrenime devam edecek 12. sınıf öğrencilerinin “Campus France Dosyaları” açıldı. Evraklarının servis masası üzerinden toplanması gerçekleştirildi.

14 Aralık 2021 Salı günü 11 Fen sınıflarına yönelik ‘Eczacılık’ bölümü tanıtımı yapıldı.

15 Aralık 2021 Çarşamba günü 10. sınıf öğrencileri için ‘Tıp Mühendisliği’ tanıtımı yapıldı.

21 Aralık 2021 Salı günü yurtdışında okuyan öğrencilerimizin seminer çalışması için planlama toplantısı yapıldı.

22 Aralık 2021 tarihinde 10. sınıf öğrencilerine “Alan Seçimi ve Üniversite Sınav Sistemi” sunumu gerçekleştirildi.

Campus France sistemi üzerinden Fransa üniversite başvurusu yapan 135 öğrenin dosya işlemleri tamamlandı.

OCAK

10. sınıf öğrencileri ile KDE’ye göre alan seçimi görüşmeleri tamamlandı

Fransa’da yükseköğrenime devam edecek 12. sınıf öğrencilerinin “Campus France Dosyaları” açıldı ve başvurular yapıldı. Servis masası üzerinden toplanan evraklar Campus France’a iletildi.