2017-2018 Öğretim yılı

Yeterlilik sınavı (Sınıf atlama)
Güncelleme : 06 Nisan 2017

Hazırlık sınıfına yeni kaydolan öğrenciler için...

Yeterlilik Sınavları (eski ismiyle Seviye Belirleme veya Sınıf Atlama), Hazırlık sınıfına yeni kaydolan öğrenciler için Fransızca veya Türkçe derslerinden girilen sınıf atlama sınavlarıdır. Sınava girmek isteyen öğrencilerin velîleri kayıt olurken sekreterliğe dilekçe verirler.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği madde 60'a göre yeni kaydolan öğrencilerin başarılı olmaları için sınavlarda 100 üzerinden 70 almaları gerekir.

Türkçe ve Fransızca derslerinden yazılı sınav yapılır.

Sınav sonucunda başarılı olan öğrenciler Hazırlık sınıfını atlayarak direkt olarak Lise 1'e geçebilirler. Sınıf atlama hakkı kazanan öğrencilerin, velîlerinin sekreterliğe dilekçe vermeleri durumunda Hazırlık sınıfını okuma hakları da vardır.

Yeterlilik sınav tarihleri (1)
(Hazırlık sınıfına yeni kaydolan öğrenciler için)

24 Ağustos 2017, saat 09.00 : Fransızca - Yazılı
24 Ağustos 2017, saat 13.00 : Türkçe - Yazılı
25 Ağustos 2017, saat 09.00 : Fransızca - Sözlü

Yeterlilik sınav tarihleri (2)
(Hazırlık sınıfına birinci sınavdan sonra kaydolan öğrenciler için)

07 Eylül 2017, saat 09.00 : Fransızca - Yazılı
07 Eylül 2017, saat 13.00 : Türkçe - Yazılı
08 Eylül 2017, saat 09.00 : Fransızca - Sözlü

Yeterlilik sınav konuları

Sınav konularını görmek için lütfen Yeterlilik Sınavları menüsünden "Sınav konuları" düğmesine tıklayınız.

Sınav kuralları

Sevgili öğrenciler,

Sınavlara kesinlikle öğrenci kıyafeti ile gelmelisiniz,

Hazırlık sınıfına yeni kaydolduysanız ve henüz üniformanızı almadıysanız eski okulunuzun üniformasıyla gelebilirsiniz,
Sınavın başlamasından yarım saat önce okulda bulunmalısınız,
Tükenmez kalem, kurşun kalem, silgi, cetvel vb. gereçleri getirmeyi unutmamalısınız,
Sınavda dışarıyla haberleşmenizi sağlayacak hiçbir elektronik alet kullanamazsınız,
Sınavda sözlük, kitap, defter, ders notu vb. kaynaklardan yararlanamazsınız,
Sınav kâğıdının sağ üst köşesindeki Adı, Soyadı ve Sınıf alanlarını tükenmez kalemle doldurmalı; cevapları kurşun kalemle yazmalısınız,
Yazılı sınav kâğıtları isminiz kapalı olarak değerlendirilir.

"Sınavlarla ilgili bir sorum var, lütfen ilgilenir misiniz ?" diyorsanız
detaylı bir açıklama ile mesaj atınız ve
lütfen isim, soyisim ve cep telefonu belirtmeyi unutmayınız: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.